1,8-tums hårddiskar till annat än MP3-spelare

Hitachi vill bredda användningsområdet för små 1,8-tums hårddiskar till att omfatta annat än MP3-spelare och andra portabla underhållningsapparater. Därför har man lanserat Travelstar C4K60-serien med lagringskapacitet på upp till 60 gigabyte och med IDE-gränssnitt för att göra det lättare för datortillverkare att använda 1,8-tums hårddiskar i bärbara datorer av det allra lättaste och tunnaste slaget.

Sedan i september förra året har Hitachi 1,8-tums hårddiskar på 20 och 30 gigabyte i sitt sortiment, men dessa är utrustade med ZIF-gränssnittet som är vanligt förekommande i konsumentelektroniska apparater. Med introduktionen av C4K60-familjen får såväl versionerna på 20 och 30 gigabyte som nykomlingarna på 40 och 60 gigabyte 50-pinnars IDE-anslutningskontakter som tillverkarna av bärbara datorer är vana vid från 2,5-tums hårddiskar.

Samtliga modeller i Travelstar C4K60-serien har en rotationshastighet på 4 200 varv i minuten och en genomsnittlig söktid på 15 millisekunder. De två modellerna med lägre lagringskapacitet är 7 millimeter tjocka med versionerna som lagrar 40 respektive 60 gigabyte är 9,5 millimeter tjocka beroende på att de har dubbla hårddiskskivor och dubbla uppsättningar läs- och skrivhuvuden.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *