100 lättviktiga gigabyte

Mer än 100 gram väger inte den lilla externa hårddisken Mini Hard Drive 100GB som tillverkaren Iomega hävdar inte är större än att den får plats i bröstfickan på en skjorta.

Iomega Hard Drive 100GB som inom kort lanseras på den svenska är baserad på en 1,8-tums håddisk med en rotationshastighet på 4 200 varv i minuten och som modellbeckningen antyder, har den en lagringskapacitet på 100 gigabyte. Den externa lagringsenheten är utrustad med USB 2.0-gränssnittet som tillåter dataöverföringshastigheter på upp till 25 megabyte i sekunden. Via USB 2.0-gränssnittet får hårddisken även sin strömförsörjning.

Iomegas nya Mini Hard Drive har måtten 86 x 73 x 12 millimeter och ska finnas tillgänglig på den svenska marknaden från februari. Cirkapriset är 2 100 kronor inklusive moms. I priset ingår USB-kabel, läderfodral och en del mjukvaror.

En terabyte på en skiva

En terabyte på en skiva

Medan Blu-ray och HD DVD tampas om att bli standardformatet för nästa generation optiska lagringsmedia, har ett konsortium som vill föra fram […]

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *