MP3-pionjär gör comeback med nedladdningstjänst utan restriktioner

Michael Robertson som numera är vd för mjukvaruföretaget Linspire, men som en gång i tiden var chef för musiknedladdningstjänsten MP3.com, lanserar i nästa vecka den lagliga musiknedladdningstjänsten MP3tunes och lovar att de musikfiler man kommer att sälja inte är försedda med någon form av kopieringsbegränsande teknik.

Robertson är ingen anhängare av kopieringsbegränsande teknik som han menar bestraffar betalande musikkunder och tycker det är förskräckligt att musikindustrin tar betalt för musik som man har satt handklovar på.

MP3tunes-tjänsten kommer att närmare presenteras på Linspre Desktop Summit i San Diego i nästa vecka. Vid sammankomsten kommer Michael Robertson även att introducera det nya företaget SwitchVox som kommer att tillhandahålla IP-telefonitjänster.

Vilka innehållsleverantörer MP3tunes kommer att samarbeta med vill Robertson inte avslöja före Linspire-konferensen i nästa vecka. Det är inte heller känt om tjänsten kommer att bli tillgänglig för användare utanför USA.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *