Skype 5.0 nu för Linux och Mac OS X

Med fler än 23,9 miljoner registrerade användare och fler än 130 000 nya användare som installerar programvaran dagligen, utnämner Luxemburg-baserade Skype Technologies sig till den ledande leverantören av programvara och tjänster för internettelefoni. Med lanseringen av Skype version 5.0 för Linux och Mac OS X räknar företaget självklart med att få ännu fler användare runt om i världen.

De nya Skype-versionerna för Linux och Mac OS X inkluderar alla funktioner som ingår i Windows-versionen och ger tillgång till kostnadsfria samtal mellan Skype-användare, konferenssamtal för upp till fem deltagare och möjlighet att teckna abonnemang på betaltjänsten SkypeOut med vilken man till kostnaden av ett lokalsamtal kan ringa till vem som helst i hela världen i såväl det fasta telenätet som i mobilnätet.

Skype Technologies uppger att fler än 750 000 användare betalar för SkypeOut-tjänsten. Skype 5.0 för Linux och Mac OS X har tidigare funnits tillgänglig i en betaversion, men släpps idag, den 1 februari, i en skarp version som kan laddas hem kostnadsfritt från företagets webbplats.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *